Talotekniikka

Uudiskohde

Suunnittelu

Laadukas suunnittelu on ehdoton edellytys toimivalle talotekniikalle. Suunnittelupalvelumme laatii vaatimusten mukaiset ja kohteen tarpeita vastaavat suunnitelmat.

 

Rakentaminen

Huolellisesti asennettu talotekniikka kestää pidempään. Osa tekniikasta sijoitetaan näkymättömiin, joten rakentamisessa tulee olla tarkkana. Meillä on pitkä kokemus talotekniikan asentamisesta ja sen vaatimasta rakentamisesta.

 

Huollot

Talotekniikka kehittyy nopeasti ja näin myös sen merkitys rakennuksen toimivuudessa korostuu. Vain säännöllisesti huollettu tekniikka toimii oikein. Ammattilaisemme huolehtii myös huolloista jopa automaattisesti – kysy lisää huoltosopimuksista.

Saneerauskohde

Käyttövesisaneeraus

Käyttövesiremontti toteutetaan nopeasti ja siististi takuutyönä. Remontin kesto on kohteesta riippuen 2-3 päivää eikä siitä aiheudu asumiselle merkittävää haittaa. Saneeraus suoritetaan rakenteita rikkomatta ja vesi katkaistaan vain uuden linjaston kytkemisen ajaksi.

Ajoissa tehty putkiremontti on huomattavasti edullisempi ja vaivattomampi vaihtoehto toisin kuin vesivahingon sattuessa. Käyttövesiremontilla huoli vesivahingosta poistuu, vedenlaatu paranee ja samalla kiinteistösi arvo nousee.

Lämpöjohtosaneeraus

Puutteellisesti toimiva lämmitysjärjestelmä tuhlaa energiaa ja aiheuttaa pahimmillaan merkittäviä taloudellisia sekä terveydellisiä riskejä. Vanha, mahdollisesti korroosion tukkima lämpöjohtoverkosto on hankalasti säädettävissä ja lämmöntuotto on energian käyttöön nähden vaatimatonta.

Lämpöjohtosaneerauksen voi toteuttaa kahdella tavalla. Mikäli patterit ovat hyvässä kunnossa, riittää pelkkä lämpöputkistojen ja patteritermostaattien uusiminen. Jos pattereiden kunto on huono, on järkevintä uusia koko verkosto putkineen ja pattereineen. Näin uudesta järjestelmästä saadaan irti paras hyöty ja tehokkuus. Tarvittaessa saneerauksen yhteydessä voidaan uusia myös lämmönlähde.

Lämpöjohtosaneeraukset toteutetaan pinta-asennuksena laadukkailla materiaaleilla.

Lämmitysjärjestelmän saneeraus

Vexatec tekee myymiensä lämmitysjärjestelmien asennukset avaimet käteen periaatteella.

Teemme ammattitaidolla kaikki lämpöjärjestelmien huoltotyöt, korjaukset, säädöt ja mittaukset.  Huollettu laitteisto on tehokas, kuluttaa vähemmän energiaa ja lisää asumisviihtyisyyttä.

Sähkösaneeraus

Vanha sähköjärjestelmä on monesti ominaisuuksiltaan riittämätön vastaamaan nykyajan toiveita ja vaatimuksia.  Riittävä määrä oikein sijoitettuja pistorasiota ja kytkimiä, huoneiden käytön mukaan suunniteltu valaistus sekä viihde- ja ohjausjärjestelmät lisäävät kodin viihtyvyyttä ja käyttömukavuutta.

Vanhat ajan saatossa hapertuneet sähköjohdot ovat turvallisuusriski. Uusien vikavirtasuojauksella varustestettujen pistorasioden sähköturvallisuus on myös toista luokkaa verrattuna vanhoihin maadottamattomiin rasioihin. Sähkölaitteiden määrän kasvaessa sähköjärjestelmä saattaa olla ylikuormitettu ja sulakkeiltaan riittämätön.

Kylmärakentaminen

Ilmalämpöpumppujen asentamisen lisäksi rakennamme jäähdytysjärjestelmiä ja kokonaisia kylmiöitä.